top of page

project

Buurtbuschauffeur

Het openbaar vervoer in Zeeland is uit diverse onderdelen opgebouwd: de trein, de bus, de Westerscheldeferry, de buurtbus en de Haltetaxi. Overal in Zeeland rijden 8-persoons buurtbussen een vaste dienstregeling met vrijwillige chauffeurs. Een van de buurbuslijnen is lijn 589 tussen Clinge en Ossenisse. Marco is sinds 2019 een van die vrijwillige chauffeurs en hij draait wekelijks één en – bij hoge nood – twee diensten van drie uur achter het stuur van de Buurtbus. Vele leuke en vaak diepgaande gesprekken vallen hem deel als buurtbuschauffeur. “Dat is waardevolle bijvangst in mijn rol als vrijwillig buurtbuschauffeur. Daar doe ik het voor.”

 

Periode: 2019 tot heden

 

Opdrachtgever: Connexxion en Buurtbusvereniging Oost Zeeuws-Vlaanderen 

Wat wij doen

#vrijwilligerswerk

 

Ook buurtbuschauffeur worden?

Stuur een e-mail aan Marco van Dorst marco@moveo-ta.nl.

Marco over zijn vrijwilligerswerk als Buurtbuschauffeur

Marco heeft als vrijwillig buurtbuschauffeur diverse klanten: Connexxion, de Provincie Zeeland die weer opdrachtgever is van Connexxion, Buurtbusvereniging Oost Zeeuws-Vlaanderen en natuurlijk – het allerbelangrijkste – de reizigers die buurtbus 589 nemen. Het is wat lastig om deze mensen aan het woord te laten. Laten we zo zeggen: De Provincie organiseert – mede namens Connexxion – één keer per jaar een speciale receptie voor alle buurtbuschauffeurs in Zeeland en spreekt daar altijd haar dankbaarheid uit voor het vrijwilligerswerk. En van de buurtbusvereniging ontvangt elke chauffeur elk jaar een mooi Kerstpakket. Daarnaast organiseert zij twee keer per jaar een gezellig uitje. Ook om alle chauffeurs te bedanken.

 

De glimlach van blije reizigers en hun gulle verhalen, dat zijn de mooiste cadeaus voor Marco en zijn collega’s. Maar: ‘What happens on the Buurtbus, stays on the Buurtbus’!”

IMG_4570.jpeg
bottom of page