top of page

project

Training voor bewonerscommissies van Zeeuwland

Bewonerscommissies (BC’s) zijn de oren en ogen van de bewoners. Voor Zeeuwland belangrijke gesprekspartners die het fijn wonen in appartementsgebouwen van Zeeuwland kunnen versterken. Vandaar dat Zeeuwland inzet op het stimuleren en faciliteren van haar bewonerscommissies.

 

Er is jaarlijks een Dag van de bewonerscommissies, waar de leden elkaar treffen. Daarnaast vindt Zeeuwland het belangrijk de kennis en vaardigheden van de BC’s te ontwikkelen.

 

Moveo heeft een maatwerkprogramma ontwikkeld voor deze groep vrijwilligers. Aanbod komt de rol, taken en bevoegdheden van de BC’s, samenwerking met Zeeuwland, samenwerken en stimuleren van bewoners, samenwerken met de huurdersvereniging, energiebesparing en vergroening, verwelkomen nieuwe bewoners en zelfstandig wonen. Er is altijd veel belangstelling voor deze training en het enthousiasme is groot. De laatste sessie van het trainingsprogramma reikt de directeur-bestuurder de certificaten uit en gaat in gesprek met de deelnemers. Een succesformule!

 

Periode: 2016 en 2022

 

Opdrachtgever: Woningbouwcorporatie Zeeuwland.

Zeeuwland.jpg

Wat wij doen

#maatwerktrainingsprogramma

#voorbereidinguitvoeringvantrainingen

 

Ook een succesvolle training ontwikkelen?

Stuur een e-mail aan Ellen van Troost ellen@moveo-ta.nl).

Klant aan het woord

Bestuurders van de bewonerscommissies kregen een training van twee dagdelen.

 

Jeffrey: ‘Ze weten nu alle belangrijke ins- en outs rond het besturen van een bewonerscommissie en hebben zich verdiept in het mobiliseren van de talenten van de bewoners. Daarnaast zijn zij goed voorbereid op het werk van de bewonerscommissie’.

 

Ellen van de Training Factory legt uit: ‘Er kwamen in de training verschillende onderwerpen aan de orde. Je kunt daarbij denken aan zaken als “rollen, taken en bevoegdheden van de bewonerscommissies”, “Samenwerken met bewoners en Zeeuwland” en “Ontdekken en ontwikkelen van talenten van bewoners”. Het was al met al best een pittig programma voor de vrijwilligers van de bewonerscommissies. Maar ze gingen er helemaal voor’. Aan het eind van de training gingen de deelnemers in gesprek met directeur- bestuurder van de corporatie Marco van der Wel en ontvingen zij een certificaat. ‘Ze zijn goed kritisch naar ons toe als woningcorporatie en dat vind ik hartstikke goed. Ik krijg de indruk dat ze een assertiviteitstraining hebben gevolgd’, zegt Marco lachend.

bottom of page